tiistai 20. maaliskuuta 2012

My Little Pony

My little pony needs new shoes. 
How many nails must I use? 
One, two, three. 
Tie him to a tree,  
Let him have a bale of hay.  
Then he will not run away.

Erikoistumisaineeni OKL:ssa olivat musiikki ja englanti. Hävettävän vähän olen kuitenkin englanninkielisiä lauluja laulattanut. Bändisoitossa toki jonkin verran, mutta kolmosnelosilla olisi voinut olla ihan helppoja englanninkielisiä lauluja enemmänkin. Enkun tunneilla ollaan pienten kanssa laulettu ainakin Ten Little Indians, Itchy Bitsy Spider ja Head, Shoulders, Knees and Toes. Myös Palefacen Hiphoppii englantii on tullut kuunneltua.

Tänä vuonna ei olla kolmosten kanssa laulettu englanniksi yhtään mitään.  Korjasimme asian tänään, kun löysin kolmosnelosen Musikantista heti pääsiäislaulujen jälkeen sattumalta My Little Pony-kappaleen. Siinäpä tekemistä koko tunniksi. Kappale pitää sisällään puhekuoro-osuuden, melodian, ja kaksi erilaista taputus-tömistys-stemmaa. Aika hankalaa oli kolmosille vetää tätä kellon lähestyessä kolmea iltapäivällä... Suuri osa porukasta ei kertakaikkiaan jaksanut keskittyä, ja englanninkielisten sanojen ja hankalien rytmitysten yhdistelmä tuntui olevan liikaa. Huomenna kokeillaan samaa nelosten kanssa. Isommille tuo onkin jo liian lapsellinen, vaikka rytmeissä olisi haastetta heillekin.

Hankalaa oli myös oman luokan Jos mun pokka pettää- kappaleen kanssa. Laulajasta koko biisi tuntui liian korkealta ja kitaristeille sointuvaihdot olivat liian nopeita. Huomenna uusi yritys siitäkin. Huomiselle luvassa myös seiskojen tunti, jolle olen ajatellut See You Later, Alligator- kappaletta.

Pääsiäiskirkkoa varten on suunnitteilla jonkinlaiset soitinsovitukset samaisesta Musikantti 3-4-kirjasta löytyviin kappaleisiin Isompi juttu ja Pääsiäisaamuna. Ensin mainittuun aion ottaa yhden kitaran soittamaan leirinuotiokomppia, ja joukon rytmisoittimia suunnilleen siihen tapaan, kuin kirjassa on ehdotettu. Jälkimmäiseen suunnittelin kitarakvartettia ja sointujen helpottamista. Kirjoittelen näistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti