keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Joutsenlampi

Nelosten kanssa My Little Pony-harjoitus onnistui melko hyvin. Jätin laulamisen pelkästään omalle vastuulleni, ja oppilaat saivat keskittyä taputuksiin ja tömistyksiin. Onnistuimme jopa niin hyvin, että luokka saatiin jaettua kahteen ryhmään, ja kumpikin rytmitti omaa stemmaa.

Kaksoistunnin aluksi harjoittelimme pääsiäislauluja kirkkoa varten. Mukana oli myös vapaaehtoisia kolmosia, eli yhteensä reilu 30 oppilasta. Isompi juttu-laulu raikui jo hienosti. Jos en saa oppilaista mielestäni tarpeeksi ääntä kuuluviin, otetaan kisa minä vastaan oppilaat. Valitsen kauimmaisesta nurkasta tuomarin, jonka pitää kuunnella laulun aikana, kuuluuko minun ääneni oppilaskuoron yli. Jos kuuluu, minä voitan, jos ei kuulu, oppilaat voittavat. Tänään kyllä hävisin reilusti. Tuolla keinolla sain tsempattua oppilaat korkeankin kohdan laulamiseen, kun varoitin etukäteen, että korkeissa äänissä olen vahvoilla. Yllättävän hyvin kyllä usein saa äänensä kuuluville oppilaiden laulun päälle, vaikkei minulla ole mikään erityisen kova lauluääni. Puhuessahan ei ole usein toivoakaan saada ääntänsä kuuluviin, jos luokassa on mekkalaa...

Tunnin kohokohta syntyi ihan vahingossa. Tunnin loppuun jäi luppoaikaa, enkä viitsinyt enää laulattaa oppilaita, kun kaksoistunnin perään oli luvassa vielä koulun yhteiset lauluharjoitukset. Nappasin jonkun kuuntelu-cd:n hyllystä ja laitoin pyörimään Joutsenlammesta pari kappaletta. Annoin oppilaiden kuunnella pulpetilla käsien päällä löhöten. Biisin soidessa googletin Joutsenlammen, ja kerroin oppilaille baletin juonen. Onpa muuten jännittävä ja traaginen, en muistanutkaan. Sitten katsoimme youtubesta balettiesityksiä, ensin pienten joutsenten tanssin ja lopuksi Joutsenlammen finaalin, jossa Odette, prinssi ja velho kuolevat. Suurin osa oppilaista ei ollut ennen nähnyt balettia, ja aika hihityksen vallassa sukkahousuihin pukeutunutta prinssiä katsottiin. Reaktiot olivat niin hilpeitä, että testasin samaa vielä iltapäivällä seiskojen kanssa. Ihan mielenkiinnolla hekin katsoivat pätkät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti