torstai 15. maaliskuuta 2012

Jos mun pokka pettää

Tänään pääsimme kunnolla vauhtiin Haloo Helsingin tarttuvan biisin kanssa. Sain tähän hyvät vinkit bändikurssilta, jolla itse olen opiskelijana. Kurssi on kansanopiston järjestämä, ja siitä on ollut minulle valtavasti hyötyä. Olen vienyt sinne niitä biisejä, joita haluan koulussa soittaa, ja olen saanut niihin hyviä vinkkejä, kun niitä on kurssilla soitettu aikuisporukalla. Ja toki kaikkea muutakin uutta on tullut opittua.

Sähkökitaristit olivat ihmeissään, kun heille oli biisissä tarkkaan määritellyt tehtävät tavanomaisen komppaamisen sijaan. Toinen kitaristi soittaa A-osissa pitkiä ääniä kvinttisoinnuilla ja B-osissa yksittäisiä kieliä sointujen terssiäänillä. Toinen soittaa vähän haastavampaa rytmiä koko biisin läpi. Akustisia kitaroita tässä on mukana paljon, koska luokkani kokonaisuudessaan on mukana soittamassa. Akustiset soittavat leirinuotiokomppia, ja se sujuikin tänään kolmannella harjoittelukerralla jo hienosti.

Rumpalille tuli täysin uudenlaiset kuviot. Yleensä olemme käyttäneet ihan tavanomaisia perusbeat-komppeja. Tässä biisissä ei olekaan haitsua mukana ollenkaan, vaan sen tilalla on A-osassa iso tom-tom ja B-osassa ride-symbaali. Hyvältä kuulosti heti alkuunsa, kun päästiin kokeilemaan.

Myös basistimme oli ihmeissään, kun laitoin hänet ensimmäistä kertaa soittamaan plektran kanssa nopeita kahdeksasosia. Siinä onkin harjoittelemista.

Kokoonpanossamme oli tänään mukana rumpali, basisti, 9 kitaristia, pianisti, laulaja, ksylofonisti ja pari rytmisoittajaa. Ensi viikolla, kun poissaolijat palaavat kouluun, on keksittävä roolit vielä kolmelle oppilaalle. Joudun käyttämään mielikuvitustani, elleivät sitten ukulelet pelasta tilannetta. Sellaisia on nyt hankinnassa, katsotaanpa millä aikataululla saan sellaisia käsiini.

http://www.youtube.com/watch?v=FEcUUhr92sM
Linkki Haloo Helsingin videoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti