lauantai 10. elokuuta 2013

Töihinpaluu

Hei taas! Viime lukuvuosi vierähti äitiyslomalla, ja nyt on edessä töihinpaluu, tosin olen virkavapaalla luokanopettajan hommastani ja teen omassa koulussa osa-aikaisen tuntiopen hommaa. Lukkarissa on kaksi työpäivää per viikko, ja päivät pitävät sisällään pelkkiä musiikintunteja plus bändikerhoja. Musiikkia opetan 2.-8. luokille.

Eniten odotan 8. luokan valinnaisryhmää, joka on seitsemän tytön porukka. Heistä suurin osa on entisiä oppilaitani, ja luulenpa, että saadaan hyvä bändi kasaan. Bändihommien lisäksi ajattelin opettaa tytöt soittamaan auttavasti pianoa! Toivottavasti innostuvat asiasta. Musaluokassa on neljä kosketinsoitinta, joten soitto sujuisi hyvin pareittain. Huonona puolena suunnitelmassa on se, että pari tytöistä on jo ennestään loistopianisteja, joten voivat kokea jutun tylsäksi, vaikka apuopeiksi pääsisivätkin. Mutta ajattelin käyttä tähän viikottain ehkä 20 min. aikaa, joten ei kai siinä ajassa heti kyllästy.

Seiskoja on kaksi rinnakkaisluokkaa, toisessa on pelkästään meidän alakoulusta tulleita minulle tuttuja oppilaita, toisella luokalla on mukana kyläkouluista tulleita, eli ryhmä on kirjavampi ja oppilaiden bänditaidot tietysti vaihtelevat. Oman koulun seiskoille olen opettanut musiikkia tokaluokasta asti (viime vuosi eli kutonen jäi väliin), ja ovat oikein lempilapsiani. Saa nähdä kuinka alkava yläkoulu muuttaa asiaa...

Tokaluokan tunteja odotan myös mielenkiinnolla, koska en ole opettanut pikkuoppilaita muutamaan vuoteen. 2.-4. luokkien kanssa lauletaan paljon ja ehkä voisin ottaa vaikka nokkahuilut kuvioihin mukaan.

Kutosluokkaa kohtaan minulla on vähän ristiriitaiset tunteet. Opetin heille musiikkia nelosella, käytettiin paljon aikaa bänditouhuihin, ja luokka oli mahtavan innostunut. Nyt heitä on vaan valtavan paljon, 29 oppilasta.... Nähtäväksi jää, mitä mahdamme koko vuoden touhuta. Heille pidän kuitenkin bändikerhoa, eikä välttämättä yksi ryhmä riitä, luulen innostuksen olevan edelleen aika suurta. Muut opetusryhmät ovat meidän koulussa onneksi mukavan pieniä, noin 20 oppilasta.

Tänä vuonna koulussamme opetetaan musiikkia vain 1 viikkotunti (paitsi kasiluokan valinnaista musaa on 2 vkt), joten ihmeisiin emme tänä vuonna pysty. Toivon kovasti, että ihmeitä tapahtuisi, ja saisin jossain vaiheessa toisen viikkotunnin takaisin edes isommille oppilaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti