perjantai 23. elokuuta 2013

Sattumuksia viikon varrelta

Muutama irrallinen havainto tältä viikolta:

Keskiviikkona kertasin kitaran osia kutosten ja seiskojen kanssa. Kummastakin porukasta vain 1 oppilas muisti, miten Eskon Auto Datsun Gee-loru loppuu (Hitaasti Etenee). Ja nämä oppilaat sattuivat olemaan ne kaikkein juroimmat, epämusikaalisimmat ja vähiten innokkaimmat oppilaat! Ihmettelin kovasti, että lorunpätkä oli jäänyt juuri heidän mieleensä, käsittämätöntä!!

Viime viikolla seiskoja haastatellessani, kukaan ei sanonut suostuvansa laulamaan musatunnilla, ei missään nimessä. Kyse oli siis bändisoiton yhteydessä mikkiin laulamisesta yksin tai kaksin. Uhkailin kyllä, että jos kuuntelevat pelkästään minun lauluani, niin viimeistään kevätpuolella kummasti alkaa laulaminen maistua... Tänään aloittelimme kitaran soittoa vanhan tutun Nainen Tummissa-laulun kanssa, ja kummasti vaan alkoi etupenkissä istuneita tyttöjä laulattaa, sekä 7A:lla että B:llä sama homma! Myhäilin tyytyväisenä, jes! Toisessa ryhmässä lisäksi pojat tanssivat luokan perällä...

Kakkosten ja kolmosten kanssa lauloimme tänään MM-kisojen kunniaksi urheiluaiheisia lauluja ja tutkailimme samalla Mauri Kunnaksen Suurta urheilukirjaa. Heijastin kirjan sivun valkokankaalle, ja oppilaat saivat näyttää kirjan sivuilta hauskoja yksityiskohtia. Riemuni oli suuri, kun pienenpienenpieni maahanmuuttajapoika uskalsi tulla luokan eteen ja ottaa karttakepin käteensä! Hän oli tunnillani ensimmäistä kertaa...

Tarkoitukseni on ensimmäistä kertaa aloittaa bändikerho myös isommille oppilaille, eli yläkoululaisille ja lukiolaisille. Pidin pienen infotilaisuuden asiasta, ja paikalle saapui kymmenkunta innokasta! Saan siis kerhon pystyyn. Lisäksi tänään seiskojen tunnilla oli eräs poika, joka ei ollut ennen soittanut kitaraa. Tunnin jälkeen hän kysäisi, voisiko siihen bändijuttuun vielä liittyä! Ah, opettajan mieliala nousee ihan uusiin sfääreihin tällaisten sattumusten jälkeen!

Onnistuneen viikon kruunasivat parit kehut oppilaiden vanhemmilta, ja rehtorin kiitollisuus, kun olen taas talossa :) Pitää varoa, ettei ylpisty!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti