tiistai 13. elokuuta 2013

Näillä aloitetaan isojen kanssa

Huoh, kello on 23 ja huomisen tuntisuunnitelmat ovat viimein valmiit... Nämä kantavat pitkälle, koska samoja juttuja saan käytettyä eri luokkien kanssa. Musiikinopetuksen hyvä puoli!

Huomenna aloitan kutosten kanssa, ja alkukuvioiden jälkeen otamme pari laulua ihan laulamalla. Teemana olisi jotain tyttöjen makuun ja jotain poikien makuun, biisit siis Missä muruseni on ja Bensaa suonissa. Molemmat mulle uusia oppilaiden kanssa laulettaviksi.

Nelosten kanssa opettelemme Skidimandinke-laulun, ja siihen pienen ja hyvin yksinkertaisen laululeikin. Tunnin lopuksi menemme juhlasaliin "tanssimaan" saman kappaleen, vaikka se nyt on tosiaan ennemmin yksinkertainen laululeikki kuin tanssi. Tällaiseen toimintaan sain innoitusta osallistumalla äitiylomalla Ilkka Salovaaran musakurssille. Mutta siitä kertoilen myöhemmin lisää. Toivottavasti neloset innostuvat.

Harjoittelin muuten tänään tuota laululeikkiä parkkipaikalla autossa istuessani, ja sain aika pitkän katseen yhdeltä ohikulkijalta... Olin varmaan aika hölmö näky, lauloin ja tein käsiliikkeitä!

Vitosten kanssa muistelemme kahden vuoden takaista tuntia, jolloin he hullaantuivat Mauri Kunnaksen Suuresta urheilukirjasta, ja sen yhteydessä laulamistamme urheilulauluista. Otamme siis saman kuvion uudelleen. Tästä kerroin 2 vuotta sitten ja postaus löytyy haulla, kun etsit 3. luokan tunnisteella olevia tekstejä.

Iltapäivällä on vielä kasiluokan tunnit. Siinä menee varmaan paljon aikaa alkukuvioihin, mutta yritän saada tyttöjä myös laulamaan (biisilistana Rakkauden haudalla, Missä muruseni on, Levoton tuhkimo, Mä annan sut pois ja Pikkuveli). Lisäksi lähdemme opettelemaan pianonsoiton alkeita. Pianonsoiton jo osaaville "apuopettajille" suunnittelin myös jatkossa antavani pieniä transponointitehtäviä siksi aikaa, kun muut harjoittelevat pianonsoittoa. Ainakin itselleni transponointitaidosta oli hyötyä jo teininä, kun säestin kotona omaa lauluani, ja halusin soittaa kappaleita matalammalta. Sitä en osaa arvioida vielä, onko se sitten liian hankalaa oppilaille.

Ai niin, jos tytöt ovat vastaanottavaisella tuulella, ajattelin laulattaa myös Sommaren är kort-kappaletta ruotsiksi... Sopisi niin hyvin tähän loman loppumiseen! Mutta voi olla, ettei se ehkä ilahduta teinin mieltä samanlailla kuin opettajan. Voi olla, etteivät suostu laulamaan yhtään mitään!!

Näillä eväillä huomiseen ekaan työpäivään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti