keskiviikko 28. elokuuta 2013

Bändikerhot

Aloitan bändikerhot perjantaina. Kuntamme on mukana jonkinlaisessa kerhohankkeessa, ollut jo vuosia. Saamme paljon rahaa kerhojen järjestämiseen, ja opettajia kannustetaan pitämään kerhoja. Minä ainakin kannan korteni kekoon, sillä bändiryhmiä tulee 4: neloset, vitoset, kutoset ja yläkoulu+lukio. Laitoin rohkeasti kerholomakkeeseen materiaalikustannuksia, merkitsin useamman satasen soitinhankintoihin. Mietin jo ankarasti, mitä ostaisin. Ehkä djemberumpuja tai sitten sellaisia laatikkorumpuja, onko ne nyt Cajon Boxeja nimeltään. Bassopalat kiinnostais myös, mutta ovat niin hirveän hintaisia.

Neloset ovat kaikkein innokkaimpia, heitä tulee iso ryhmä eli yli 10 oppilasta. Vitosia myös, mutta heidän joukossaan saattaa sitoutuminen olla hieman heikompaa, veikkaan porukan kutistuvan nopeasti. Kutosluokastakin puolet on tulossa kerhoon, yli 10 heitäkin. Aikamoisia ryhmiä, huh! Yläkoululaisten porukka jää varmaan alle kymmeneen, enkä tiedä kuinka sitoutuneita he ovat. Heillä kun on pitkät päivät ja useimmilla paljon harrastuksia, ja kerhon ajankohta tulee olemaan perjantai klo 15.30-16.30. Veikkaan vain innokkaimpien sinnittelevän.

Suunnittelin tänään jo kerhotunneille ekat biisit. Nelosten kanssa lähdetään liikkeelle Merirosvolaulusta  (hulabaloo balai...), jota soitetaan E-mollissa ja A-mollissa. Sen jälkeen Nainen tummissa, Em ja D-duuri. Vitosten kanssa sama ohjelma. Kutoset ovat kokeneempia soittajia, heille Ajetaan tandemilla (yhdessä säkeistössä mainittavan kirosanan olemme aiemmin korvanneet esim. laulamalla "jummijammi" puissa soi.) Yläkoululaisten kanssa soitetaan Cranberriesin Zombie ja Dingon Levoton tuhkimo. Zombien ajattelin ottaa myös seiskojen musatunneille. Joskus voisin kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni, ja keksiä uusiakin biisejä, nämä on kaikki samoja vanhoja, joita ollaan soitettu ennenkin. Ei kuitenkaan samoille oppilaille kahta kertaa samoja biisejä :)

Tänään vitosten kanssa laulettiin Kiviset ja Soraset (Musiikin mestarit 3-4). Olin kehitellyt siihen laulun ohelle vähän läpsyttelyjä; simppelit kehorytmit, parin kanssa taputuksia ja sen sellaista. Vitoset tykkäsivät, mutta kyllä on vaikeaa olla salissa tekemässä tällaisia juttuja. Puolapuut, näyttämö ja peppuliuku liukkaalla lattialla houkuttelivat oppilaita vähän liikaakin. Ensi kerralla varaan pillin mukaan. Puhuttelin kyllä oppilaita lopuksi, että jos tällaiset mukavat jutut ei onnistu, niin on siirryttävä kalvosulkeisiin... Saa nähdä muuttuuko käytös.

Kutosten kanssa veivattiin kertauksen vuoksi Merirosvolaulua ja Naista tummissa. Meni hyvin, vahvalla rutiinilla sanoisin. 29 oppilasta mahtui yläkoulun musaluokkaan, ja soitto sujui hyvin, kun paria kohti oli käytössä 1 soitin, ja vuoroteltiin. Paljon muuta ei voida, en aio ottaa 29 soitinta yhtaikaa käyttöön.

Tuntiopettajan arkea - yläkoululaisilla oli liikuntapäivä, eikä kukaan ollut muistanut kertoa mulle... Koulupäiväni loppuikin yhdeltä kolmen sijaan. Joskus näinkin päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti