keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Songsterr-nettisivusto

www.songsterr.com

Tällaista nettisivua esittelin kutosille ja seiskoille tänään. Samalla tuli hyvää englannin kielen harjoitusta, koska sivusto luonnollisesti on englanninkielinen. Erona tavallisiin tablatuuri-sivustoihin on se, että songsterrissa pystyy kuuntelemaan nauhoitteen kyseisestä biisistä. Nauhoitteet ovat vähän erikoisia, esim. The Final Countdownin melodia on soitettu trumpettisoundilla. Hyvin niistä kuitenkin saa selkoa. Ohjelma näyttää koko ajan selkeästi, missä kohtaa tablatuuria ollaan menossa. Tablatuureja löytyy kitaralle, bassolle ja rummuille. Kitaratabeissa on myös rytmimerkit apuna.

Ilmainen versio ei pidä sisällään mitään hienoja ominaisuuksia, maksullisessa niitä olisi paljonkin. Hintaa en ole edes tutkaillut. Luokkakäytössä tämä ei ollutkaan niin hyvä kun luulin, sillä tykin avulla valkokankaalle heijastettuna tablatuurin numerot näkyvät niin pieninä, etteivät ne erotu takapenkkiin. Suuremmaksi niitä ei ilmeisesti saa. Mutta hyvänä vinkkinä tämä toimi niille, jotka soittelevat kotona.

Minulla on jo kovasti mietinnässä kevätjuhlabiisit. Vitosten kanssa aiomme soittaa Mikä kesä-kappaleen, josta he innostuivatkin jo kovasti. Sointukierto on helpoin mahdollinen, joten saamme biisin varmaan nopeasti kasaan. Kutosten bändikerholle olen ajatellut When You Say Nothing At All-kappaletta, ihan siitä syystä, että sähkökitaristimme on opetellut sen kitaratunnillaan, ja soittaa sen älyttömän hienosti. Sävellaji tosin jouduttiin vaihtamaan tyttölaulajalle. Omalle luokalle olisi ollut kiva keksiä joku muukin yhteisesitys, mutta pää lyö ihan tyhjää... Aikaakaan ei ole enää paljoa.

1 kommentti:

  1. Mahtavaa, kun jollakulla on tällainen sivusto! Itsekin opetan musiikkia luokille 4 - 6 (itselläni ensi lukuvuonna 6. lk), ja samantapaisia "biisejä" vedetään.

    Materiaalista on vaan pulaa. Tilattiin uudet Soi 5-6 -kirjat, muttei nekään mitkään häävit ole. Oon koittanu keräillä vanhoista ideoista parhaimmistoa. Ja kun nuo omat taidot ei kaikissa soittimissa ole ihan parhaat mahdolliset, niin haastetta siinäkin... =)

    VastaaPoista