maanantai 18. marraskuuta 2013

Rockway.fi-sivuston ukulelekuvauksissa

Sain hiljattain mahtavan työtilaisuuden, kun facebookissa Ukulele koulusoittimena-ryhmän kautta etsiskeltiin ukulelen soittotaitoista opettajaa. Sain paikan todella mielenkiintoisessa projektissa, nimittäin Rockway.fi-sivustolle avautuu vielä tämän kuun aikana ukuleleosio, jonka tekemisessä olin mukana.

Rockway on todella suosittu nettimusiikkikoulu, joka tarjoaa opetusta suosituimmissa bändisoittimissa, laulussa, äänittämisessä, biisinteossa ja pian myös ukulelen soitossa. Opetus tapahtuu siis videoitujen oppituntien muodossa. Opettajia eri soittimissa on yli 80 ja yksittäisiä oppitunteja yli 3000. Osa Rockwayn oppitunneista on ilmaisia, osa maksullisia.

Mielestäni Rockway palvelee myös musiikinopettajia mainiosti. Ilmaisia videoita voi näyttää vapaasti oppilaille, ja oman soittotaidon kehittämiseen löytyy oppitunteja vaikka millä mitalla. Eikä harrastus ole sidottuna tiettyyn paikkaan tai kellonaikaan, vaan videoita voi katsella vaikka iltaisin tai viikonloppuisin. Itse olen katsellut lähinnä kitaravideoita, ja ottanut niistä runsaasti vinkkejä omaan työhön.

En suinkaan vastaa ukuleleopetuksesta Rockwayllä yksin, vaan ukuleleguru Juha Väänänen on tehnyt suuren osan oppitunneista. Minun osuutenani oli opettaa yksittäisiä sointuja, sointukulkuja, muutama yksinkertainen komppi ja joitakin laulunsäestyksiä. Oli mukavaa, että pääsin myös laulamaan kuvauksissa.

Kuvaukset Rockwayn studiolla Espoossa olivat jännittävät. Onneksi Rockwayn henkilökunta osasi luoda rennon ilmapiirin, ja oppitunteja saatiin purkitettua kiitettävää tahtia. Päivän aikana sain tehtyä 38 oppituntia, joista lyhimmät kestävät minuutin verran ja pisimmät 3-4 minuuttia. Omasta mielestäni sain aikaiseksi toimivan kokonaisuuden, kokonaisen ukulelen alkeiskurssin. Olen onnellinen tästä työtilaisuudesta, etenkin kun en ole mikään ukulelemestari, vaan lähinnä kitarapohjalta itseopiskellut ukulelisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti