sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ajetaan tandemilla


Tällä ohjeella soittelee kutosten tyttöbändi, johon taitaa kuulua peräti 13 kerholaista. Noo, kohta se into alkaa hiipua luultavasti... Olen laittanut tähän "powersoinnut", joista olen tehnyt mahdollisimman helpot versiot. Sointutaulukoissa näkyy kitaran paksuimmat kielet. A-osassa rämpäytetään sointua aina kahdesti peräkkäin, ja rämpäytysten jälkeen tulee laulusäe. Sitten seuraava sointu, jota seuraa taas laulusäe. Toivottavasti ymmärrätte. Kun päästään D5-kohtaan, se lyödään neljästi laulun kanssa yhtaikaa. Koko sointurimpsu toistetaan kahdesti. Melodia menee matalalta, alkaen d:stä.
 

B-osaan tulee nopeat vaihdot, jokaista sointua lyödään kaksi kertaa tähän tahtiin:
  Ajetaan me tandemilla, melutaan ja syljeskellään...
GG                C       C     F F                B      B

Biisivalinta on ehkä tyttöbändille outo, minulla ei vaan ollut kokoonpanosta mitään tietoa biisiä valitessani. Kutosten poikia tuli kerhoon vain 3, ja he sijoittuivat vitosten kerhoon.

3 kommenttia:

 1. Heippa! Olen musiikkia opettava luokanope ja innolla kurkistelen silloin tällöin ideoitasi.. ;) Viime vuonna opetin koulumme kaikille kutosille musiikkia ja suurinta osaa oli hyvin haastavaa motivoida osallistumaan musatunneille. Pelastus löytyi Haloo Helsinki-bändin biiseistä, joiden sointukierrot ovat todella yksinkertaiset, erityisesti jos vielä transponoi biisit D-duuriin :) "Maailman toisella puolen" menee lähes koko biisin läpi D D A A G G G G idealla, suosittelen! Sanoitukset myös sopivat koululaisille, ei tarvitse murehtia kirosanoista tai muista. Mukavaa musiikintäyteistä syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin! Mä en voi sanoa samaa, että suurinta osaa olisi vaikea motivoida osallistumaan. En tiedä, annanko välillä liiankin ruusuisen kuvan näissä kirjoituksissani, mutta enpä toisaalta viitsi kovin negatiivisestikaan kirjoittaa, ja varmaan vaitiolovelvollisuuskin jo tekee sen, etten voi oppilaiden ja luokkien ongelmista oikein kertoilla. Meidän koulussa kyllä luokissa on vain muutamia harvoja, jotka pistävät musisoinnissa mitenkään hanttiin.

  Haloo Helsinkiä mekin soitettiin toissa vuonna, Jos mun pokka pettää-biisiä. Se ei ollut kylläkään ihan helpoimmasta päästä. itse suorastaan fanitan tuota bändiä, laulajalla on mahtava ääni! Kiitos tuosta biisivinkistä, otan varmasti käytäntöön.

  VastaaPoista
 3. "Suurinta osaa" oli ehkä hieman liioitellusti sanottu, mutta yllättävän monta epämotivoitunutta oli viime lukuvuoden alussa :( Eivät olleet aikasempina kouluvuosinaan juurikaan soittaneet bändisoittimia, joten asenne musatunnille tultaessa kutosella oli, että "ai, me varmaan taas vaan lauletaan". Mutta minäpä soitatin heillä bändijuttuja läpi koko vuoden ja sain sen kautta onneksi monen innostumaan musisoinnista ja jopa aloittamaan koulun ulkopuolisia musaharrastuksia! Vaikka musatuntien vetäminen on haastellista puuhaa ja vaatii opettajalta heittäytymistä aivan eri tavalla kuin muissa aineissa, se on myös valtavan palkitsevaa <3

  VastaaPoista