sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pieni ja helppo kaksiääninen laulu jouluevankeliumiin

Tein ensimmäiset kokeiluni youtuben kanssa ja latasin sinne muutaman videon. Tämä on nyt musiikin etäopetusta, 1.-2. luokkien oppilaat voivat treenailla tätä luokanopettajiensa kanssa, kun minä en ole koululla. Lisäksi linkin voi jakaa luokan veräjäsivuilla, jolloin oppilaat voivat harjoitella myös kotona. Inspiraation lauluun sain oman tyttöni musiikkiopiston esityksestä. Sävelmä on ilmeisesti Olin laulukirjasta ja laulu on alunperin nimeltään Pikku kynttilä. Tarkempia tekijätietoja en tähän hätään löytänyt, enkä ole alkuperäistä nuottia nähnytkään, ainoastaan kuunnellut oman tytön laulua. Sanat ovat itse keksimäni.

Esityksen on tarkoitus tulla osaksi jouluevankeliumia joulukirkossa. Laulu kertoo siis enkelistä ja paimenista. Linkin takaa aukeaa neljä videota, eli lauluääni 1 ja lauluääni 2 sekä puheosuus 1 ja puheosuus 2. Kokonaisuus rakentuu niin, että ensin lauletaan, sitten tulee puheosuus ja lopuksi taas lauletaan. Kaksiäänistä laulua on vain parin tahdin verran, suurin osa laulusta on yksiäänistä. Puheosuuksiin liittyy kaksi erilaista kehorytmiä, jotka ekaluokkalainen tyttöni esittää videolla.

Viime tingassa olevat saavat tästä esityksen vielä täksikin jouluksi, meidänkin koulussa treenit alkavat vasta huomenna ja joulujuhla on 18.12. Suunnitelma on se, että ekaluokka opettelee toisen stemman ja kakkoset toisen.

https://www.youtube.com/user/kuuntelutentti/videos

Jos haluat esittää laulun alkuperäisillä sanoilla, se menee seuraavasti:
Tulkaa tänne vaan, kaikki katsomaan, kuinka pikku kynttilämme saadaan loistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti