perjantai 4. lokakuuta 2013

Cajon box

Kuva lainattu wikipediasta.

Törmäsin cajon boxiin ensimmäistä kertaa viime keväänä kansalaisopiston bändiryhmässä paikallisella yläkoululla. Soittamaan en ole vielä uskaltautunut, mutta netistä olen jo katsellut soittopätkiä ja opetussessioita. Ollapa pitkäsäärinen nainen, voisi itsekin tehdä näyttävän opetusvideon youtubeen tuon Heidi Joubertin tyyliin. Hmm, ei kannata ainakaan pukeutua mekkoon tai hameeseen cajon-päivinä!

Cajon on siis laatikkorumpu, jonka päällä istutaan. Cajonin sopivuudesta opetuskäyttöön en ole vielä vakuuttunut, ennen kuin konsultoin jotakuta itseäni viisaampaa opettajaa. Cajonien hankintaa olen kuitenkin vakavasti harkitsemassa. Tänään tutkailimme oppilaiden kanssa youtubesta cajonvideoita, ja tässä joitakin linkkejä, jos haluat tutustua cajon boxiin.

Peruslyönnit opetetaan tässä:
http://www.youtube.com/watch?v=n0NVB-Yt3gE&list=RD02fXzYBJRfEIM

Tässä jo vähän taidokkaampaa menoa:
http://www.youtube.com/watch?v=-uLsM9vp3dw

Sudeilla (cajon brushes) soittoa:
http://www.youtube.com/watch?v=0_enAZA3PdQ

Heidi Joubert, tässä näkyy myös jalalla soittamista:
http://www.youtube.com/watch?v=iM2f56xRufg

Näimme myös selkänojallisia cajoneita, sekä lasten cajoneita, jotka olivat tavallisen lasten tuolien näköisiä. Rumpuosa oli irroitettava, jos vaikka vanhemmat halusivat hetkeksi hiljaisuutta.

Hankinnassa mietityttää tämänkin soittimen kohdalla hinta-laatusuhde. Murehdin hieman myös sitä, miten hyvin ehdin ja jaksan itse paneutua cajonin soittamiseen, ja josko onnistumme pääsemään perusbeat-mukavuusalueeltamme jonnekin kauemmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti